Придружете ни се на нашите служби

ПЕТОЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ

Петок, со заоѓање на сонцето
Добредојдени сте заеднички да го отпочнеме библискиот саботен ден со зајдисонце во петок навечер. Богослужението опфаќа проучување на Светото Писмо и соодветна духовна литература, во кое секој може слободно да земе учество со свој коментар или прашања поврзани со темата.

САБОТНИ БОГОСЛУЖЕНИЈА

Сабота, 09:00 (утринско) и 19:00 (вечерно)
Придружете ни се на нашите саботни богослуженија каде го прославуваме Бога преку проучување на Светото Писмо, молитва и пеење на духовни химни. Доколку не сте во можност да присуствувате во молитвениот дом, богослуженијата можат да се следат во живо на оваа веб страна или директно на нашиот youtube канал.

МОЛИТВЕН ЧАС

Среда во 19:00
Богослужение посветено на молитва кон Бога за сите наши благодарности и потреби, како и молитви за потребите на нашите ближни. Повелете заеднички да ги отвориме нашите срца во молитва кон Бога!

Библиска поука

Големата борба - Темелот на Божјото владеење (25 мај - 31 мај)

Жигот на ѕверот

29 мај

Настани кои следуваат

Стих на денот

Но Бог ја покажа Својата љубов кон нас со тоа, што Христос умре за нас, додека уште бевме грешници. (Римјаните 5,8)

Мисла на денот

Наштимувај се со утринска молитва, за да не свириш фалш преку целиот ден!

Стих на денот

Но Бог ја покажа Својата љубов кон нас со тоа, што Христос умре за нас, додека уште бевме грешници. (Римјаните 5,8)

Мисла на денот

Наштимувај се со утринска молитва, за да не свириш фалш преку целиот ден!

На патот кон небесниот дом

29 мај - Молете се со Библијата в рака

„Труди се грижливо, за да се покажеш себеси достоен пред Бога како работник, кој не треба да се срамува, кој правилно го проповеда словото на вистината!“ (2. Тимотеј 2,15)

Секој кој тврди дека Господ наскоро доаѓа нека го истражува Писмото како никогаш порано; бидејќи сатаната е одлучен да ги испро�...

Видео на денот

Песна на денот

„Копнежот на вековите“ на денот

Левиј-Матеј (петти дел)

мај 29

…Илјадници ја прават истата грешка што ја направиле фарисеите укорени од Христа на гозбата кај Матеја. Мнозина ја одбиваат вистината што излегува од Отецот на светлината, и тоа со поголемо задоволство отколку да отфрлат некоја сакана замисла или да се откажат од некој идол во своето сфаќање. Се потпираат врз себе, врз својата мудрост, не сфаќајќи го своето духовно сиромаштво. Тие упорно настојуваат да бидат спасени на некој начин со кој би можеле да остварат некое значајно дело. Кога ќе увидат дека не постои никаков начин да се вткаат себеси во тоа дело, го отфрлаат понуденото спасение…

„Големата борба“ на денот

Библијата и француската револуција (осми дел)

мај 29

…Кога народот сфатил дека римското учење е измама, и кога сатаната не можел повеќе со тоа средство да ги наведе луѓето да го кршат Божјиот закон, тогаш ги поттикнал секоја вера да ја сметаат за измама, а Библијата за бајка. Народот го отфрлил божествениот закон и се предал на незауздано беззаконие….Безбожниците, неверниците и отпадниците од верата се противеле на Божјиот закон и го отфрлале, но последиците на нивното влијание докажале дека напредокот на човештвото зависи од послушноста кон Божјите уредби. Оние што не сакаат да ја научат оваа вистина од Божјата книга, повикани се да ја научат од историјата на народите…

Pin It on Pinterest