Вечера Господова

Господ Исус Христос оставил обред што треба да го практикуваат Неговите следбеници за да се сеќаваат на Неговата жртва за откуп на човештвото. Оваа сабота ќе биде сабота на Господовата вечера, каде што ќе се причестиме со симболите на Христовата жртва и ќе учествуваме во обредот на понизност (миење на нозе) преку кој Господ нѐ учи да бидеме понизни и да ги ставаме другите на прво место. Придружете ни се додека се сеќаваме на искупителната жртва на Исус, која носи спасение за целиот свет.

 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Датум

Јун 29 2024

Време

09:00 - 11:30

Локација

ХАЦ „Петар Поп Арсов“ бр. 25

Pin It on Pinterest